Olijfbomen Kopen? Vind de Perfecte Boom | Tuinflora

Ontdek uw droom olijfboom voor een mediterrane sfeer in uw tuin. Deskundig advies voor keuze en verzorging van olijfbomen bij Tuinflora.
olijfbomen

Welkom bij Tuinflora, dé beste bron voor het kopen van olijfbomen. Bent u op zoek naar een prachtige toevoeging voor uw tuin? Olijfbomen zijn de ideale keuze om een mediterrane sfeer te creëren. In dit artikel delen we graag meer informatie over het kopen van olijfbomen, het verzorgen ervan en waarom Tuinflora de perfecte plek is om uw droom olijfboom te vinden.

Met olijfbomen creëert u een prachtige mediterrane tuin, gevuld met groen en karakter. Deze bomen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar hebben ook veel voordelen in de verzorging. Bij Tuinflora bieden we een breed assortiment aan olijfbomen, zodat u de perfecte boom kunt vinden die past bij uw wensen en tuin.

U kunt bij ons terecht voor deskundig advies over de verzorging van olijfbomen. We begrijpen dat het belangrijk is om uw olijfboom gezond en mooi te houden. Daarom delen we graag onze kennis en tips over onderwerpen zoals water geven, bemesten, snoeien en bescherming tegen vorst.

Wij geloven dat olijfbomen een prachtige toevoeging zijn aan elke tuin. Of u nu een kleine stadstuin heeft of een grote landschapstuin, er is altijd een olijfboom die bij uw wensen past. Bij Tuinflora kunt u met vertrouwen uw droom olijfboom kopen en genieten van de schoonheid en het karakter dat deze bomen met zich meebrengen.

Lees verder om meer te weten te komen over het kopen en verzorgen van olijfbomen, het belang van snoeien, bescherming tegen vorst, veelvoorkomende ziekten en plagen, en het verplaatsen van olijfbomen. Ontdek ook waarom olijfgaarden een stukje Mediterrane traditie vertegenwoordigen en hoe u vandaag nog kunt beginnen met het creëren van een mediterrane sfeer in uw tuin met een olijfboom van Tuinflora.

Een Olijfboom Kopen voor een Mediterrane Sfeer in uw Tuin

Als u een mediterrane sfeer in uw tuin wilt creëren, is het kopen van een olijfboom een uitstekende keuze. De olijfboom staat symbool voor de Mediterrane regio en voegt een vleugje exotisme toe aan uw buitenruimte. Deze prachtige bomen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar hebben ook vele voordelen.

Om de juiste olijfboom voor uw tuin te kiezen, zijn er een paar belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Ten eerste is het belangrijk om de beschikbare ruimte in uw tuin te evalueren. Meet de ruimte op waar u de olijfboom wilt plaatsen, zodat u een passende maat kunt kiezen. Daarnaast is het goed om na te denken over het gewenste uiterlijk en de groeisnelheid van de boom. Sommige olijfbomen hebben een compacte groeivorm, terwijl andere zich uitstrekken tot imposante hoogten.

Er zijn verschillende soorten olijfbomen beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Sommige variëteiten hebben blauwgroen blad, terwijl andere een zilvergrijze tint hebben. Daarnaast variëren de vormen van de bomen, van struikachtige tot meer rechtopstaande exemplaren. Neem de tijd om de verschillende soorten te bekijken en kies degene die het beste bij uw persoonlijke smaak en tuinontwerp past.

Voordelen van het kopen van een olijfboom voor uw tuin

 • De olijfboom voegt karakter en charme toe aan uw tuin, waardoor een mediterrane sfeer ontstaat.
 • Het is een duurzame keuze, omdat olijfbomen weinig water nodig hebben en goed bestand zijn tegen droge omstandigheden.
 • Olijfbomen kunnen worden gebruikt als privacy-schermen of als natuurlijke afscheidingen tussen verschillende delen van uw tuin.
 • Ze zijn winterhard en kunnen goed gedijen in ons Nederlandse klimaat, mits de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Als u op zoek bent naar een olijfboom van hoge kwaliteit voor uw mediterrane tuin, kunt u terecht bij Tuinflora. Met een breed assortiment aan olijfbomen van verschillende maten en variëteiten, zult u gegarandeerd de perfecte boom vinden die past bij uw tuin. Laat u adviseren door onze deskundige medewerkers en geniet binnenkort van de schoonheid en de sfeer die een olijfboom aan uw tuin kan toevoegen.

Bekijk hieronder een inspirerende afbeelding van een prachtige olijfboom die direct een mediterrane sfeer oproept:

“Een olijfboom is als een kunstwerk in je tuin, het voegt een vleugje elegantie en exotisme toe aan je buitenruimte.” – Tuinexpert

Verzorging van Olijfbomen: Tips en Advies

Een belangrijk aspect van het hebben van olijfbomen in uw tuin is de verzorging ervan. Om ervoor te zorgen dat uw olijfbomen gezond en mooi blijven, is het essentieel om de juiste verzorgingstechnieken toe te passen. Hieronder geven we u deskundig advies en handige tips voor de verzorging van uw olijfbomen.

Water geven

Olijfbomen hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens de droge zomermaanden. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Een goede techniek is om diep water te geven, waardoor het water doordringt tot aan de wortels van de boom. Als algemene richtlijn kunt u één keer per week water geven, maar pas de frequentie aan op basis van de weersomstandigheden.

Bemesten

Het bemesten van olijfbomen is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende voeding krijgen. Gebruik een gebalanceerde meststof die geschikt is voor olijfbomen en breng deze aan in het vroege voorjaar. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van het bemesten. Let op dat u niet te veel meststof gebruikt, want dit kan schadelijk zijn voor de boom.

Snoeien

Het snoeien van olijfbomen helpt bij het bevorderen van een gezonde groei en vorm van de boom. Het beste moment om uw olijfboom te snoeien is in het late voorjaar of vroege zomer, nadat het risico op vorst voorbij is. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei overtollige scheuten. Zorg ervoor dat u scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de boom te minimaliseren.

Bescherming tegen vorst

Olijfbomen zijn over het algemeen winterhard, maar kunnen schade oplopen bij extreme vorst. Om uw olijfbomen te beschermen, kunt u ze inpakken met tuinvlies of ander isolatiemateriaal tijdens koude wintermaanden. Vergeet niet om het materiaal te verwijderen zodra de vorst voorbij is om verstikking van de boom te voorkomen.

Door deze tips voor verzorging van olijfbomen toe te passen, kunt u ervoor zorgen dat uw olijfbomen gezond en mooi blijven gedijen in uw tuin. Volg deze adviezen op en geniet van de schoonheid en de vruchten van uw olijfbomen!

Verzorgingstips voor Olijfbomen Voordelen
Regelmatig water geven – Voorkomt uitdroging van de boom
Bemesten in het voorjaar – Stimuleert de groei en gezondheid van de boom
Correct snoeien – Bevordert een goede groei en vorm van de boom
Bescherming tegen vorst – Voorkomt schade bij koude temperaturen

Het Belang van Snoeien van Olijfbomen

Het snoeien van olijfbomen is een essentiële taak om de groei en vorm van de boom te bevorderen. Door regelmatig en op de juiste manier te snoeien, kun je de gezondheid en schoonheid van je olijfboom behouden. Hieronder vind je nuttige tips en technieken voor het snoeien van olijfbomen.

Wanneer moet je een olijfboom snoeien?

Het beste moment om een olijfboom te snoeien is in het late voorjaar of vroege zomer, wanneer de boom actief groeit. Vermijd snoeien in de winter, omdat dit de gevoelige takken en bladeren kan beschadigen. Zorg ervoor dat je gereedschap schoon en scherp is voordat je begint met snoeien.

Hoe moet je een olijfboom snoeien?

Begin met het verwijderen van alle dode, beschadigde of zieke takken. Snijd ze dicht bij de stam af om een mooie en schone snede te maken. Dit zorgt ervoor dat de boom kan herstellen en nieuwe groei kan stimuleren. Daarna kun je de takken inkorten om de gewenste vorm en grootte van de boom te behouden.

Tip: Houd er rekening mee dat olijfbomen traag groeien en van nature een mooie, gedraaide vorm hebben. Probeer de natuurlijke groei van de boom te respecteren bij het snoeien.

Belangrijke snoeitechnieken voor olijfbomen

Naast het verwijderen van dode takken en het inkorten van de takken, zijn er ook enkele belangrijke snoeitechnieken die je kunt toepassen:

 • Uitdunnen: Verwijder overmatige takken en verminder de dikte van het gebladerte om meer licht en luchtcirculatie mogelijk te maken.
 • Verjongingssnoei: Snijd oude takken terug tot vlak boven de grond om nieuwe groei te stimuleren en de levensduur van de boom te verlengen.
 • Leidende snoei: Begeleid de groei van de boom door het snoeien van takken die in de verkeerde richting groeien of elkaar kruisen.

Het belangrijkste is om geduldig en voorzichtig te zijn bij het snoeien van je olijfboom. Te veel snoeien kan stress veroorzaken en de groei belemmeren. Door de juiste snoeitechnieken toe te passen en regelmatig onderhoud te plegen, kun je genieten van een gezonde en prachtige olijfboom in je tuin.

olijfboom snoeien

Snoei Techniek Doel
Uitdunnen Meer licht en luchtcirculatie mogelijk maken
Verjongingssnoei Nieuwe groei stimuleren, levensduur verlengen
Leidende snoei Groei van de boom begeleiden

Winterhardheid van Olijfbomen: Hoe te Beschermen tegen Vorst

Als u geniet van het hebben van olijfbomen in uw tuin, is het belangrijk om te weten hoe u ze kunt beschermen tegen de winterse omstandigheden. Hoewel olijfbomen van nature winterhard zijn, kunnen extreme vorst en koude temperaturen schadelijk zijn voor hun gezondheid en groei. In deze sectie geven we u advies en tips over hoe u uw olijfboom kunt beschermen tegen vorst, zodat u er nog jarenlang plezier van kunt hebben.

Welke olijfbomen zijn het meest winterhard?

Niet alle soorten olijfbomen zijn even goed bestand tegen winterse omstandigheden. Sommige variëteiten zijn van nature beter aangepast aan koude temperaturen en vorst dan andere. Hier zijn enkele van de meest winterharde soorten olijfbomen:

 1. Frantoio: Deze olijfboom staat bekend om zijn uitstekende winterhardheid. Het is een populaire keuze voor koudere klimaten.
 2. Leccino: Deze olijfboom heeft ook een goede winterhardheid en kan goed gedijen in koude omstandigheden.
 3. Pendolino: Deze variëteit wordt vaak gebruikt als bestuiver voor andere olijfboomsoorten. Hij is winterhard en kan goed overleven in koude regio’s.

Hoe uw olijfboom te beschermen tegen vorst

Hoewel winterharde olijfbomen beter bestand zijn tegen vorst, is het nog steeds belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om uw boom te beschermen. Hier zijn enkele tips:

 • Plaats uw olijfboom in een beschutte locatie, zoals tegen een zuidmuur of in een kas. Dit zal helpen om de boom te beschermen tegen koude wind en extreme temperaturen.
 • Wikkel de stam en takken van uw olijfboom in met een isolerend materiaal, zoals jute of noppenfolie. Dit helpt om de boom warm te houden en bevriezing te voorkomen.
 • Geef uw olijfboom in de winter alleen water als de grond droog is. Te veel vocht kan leiden tot wortelrot, wat de winterhardheid kan beïnvloeden.
 • Verwijder eventuele sneeuw die zich ophoopt op de takken van uw olijfboom. Het gewicht van de sneeuw kan de takken beschadigen en breken.

Het beschermen van uw olijfboom tegen vorst is essentieel om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft en blijft groeien. Met de juiste zorg en voorzorgsmaatregelen kunt u uw olijfboom beschermen tegen de winterse elementen en er nog vele jaren van genieten.

Veelvoorkomende Ziekten en Plagen bij Olijfbomen

Olijfbomen zijn over het algemeen vrij sterk en veerkrachtig, maar zoals elke plant kunnen ze worden getroffen door verschillende ziekten en plagen. Het is belangrijk om deze problemen vroegtijdig te herkennen en passende maatregelen te nemen om de gezondheid van uw olijfboom te behouden. In deze sectie bespreken we enkele veelvoorkomende ziekten en plagen bij olijfbomen en bieden we advies over hoe u ze kunt behandelen en voorkomen.

Ziekten bij Olijfbomen

Olijfbomen kunnen worden aangetast door verschillende ziekten, waaronder:

 1. Verticillium verwelkingsziekte: Dit is een schimmelziekte die de bladeren en takken van de olijfboom aantast. Symptomen zijn onder andere verwelking van de bladeren en bruine vlekken op de takken. Om deze ziekte te behandelen, is het belangrijk om aangetaste delen van de boom te verwijderen en zieke bomen te vernietigen.
 2. Peervuur: Peervuur is een bacteriële ziekte die de takken, bladeren en fruit van de olijfboom aantast. Symptomen zijn onder andere verwelking en zwarte verkleuring van de bladeren en stervende takken. Het is belangrijk om aangetaste delen van de boom te snoeien en vernietigde takken te verbranden om verspreiding van de ziekte te voorkomen.
 3. Schurft: Schurft is een schimmelziekte die zwarte vlekken op de bladeren en vruchten van de olijfboom veroorzaakt. Om schurft te behandelen, is het belangrijk om regelmatig te snoeien en aangetaste delen van de boom te verwijderen.

Plagen bij Olijfbomen

Olijfbomen kunnen ook worden aangetast door verschillende plagen, waaronder:

 • Olijfvlieg: De olijfvlieg legt eitjes in de vruchten van de olijfboom, wat schade en vroegtijdig vallen van de olijven veroorzaakt. Het is belangrijk om de vruchten regelmatig te controleren op tekenen van olijfvlieg en indien nodig biologische bestrijdingsmethoden toe te passen.
 • Oliemot: De olieboom kan worden aangetast door de rupsen van de oliemot, die de bladeren en takken van de boom kunnen kaalvreten. Het is belangrijk om de boom regelmatig te inspecteren op rupsen en handmatig te verwijderen.
 • Bladluizen: Bladluizen zuigen het sap uit de bladeren van de olijfboom en kunnen de groei van de boom belemmeren. Het is belangrijk om bladluizen vroegtijdig te herkennen en biologische bestrijdingsmethoden toe te passen om ze te verwijderen.

Door regelmatig uw olijfboom te controleren en passende maatregelen te nemen, kunt u de gezondheid van uw olijfboom behouden en voorkomen dat deze wordt aangetast door ziekten en plagen.

Ziekten Symptomen Behandeling
Verticillium verwelkingsziekte Verwelking van bladeren, bruine vlekken op takken Aangetaste delen verwijderen en zieke bomen vernietigen
Peervuur Verwelking en zwarte verkleuring van bladeren, stervende takken Aangetaste delen snoeien en vernietigde takken verbranden
Schurft Zwarte vlekken op bladeren en vruchten Regelmatig snoeien en aangetaste delen verwijderen

Met de juiste zorg en aandacht kunt u ervoor zorgen dat uw olijfboom gezond blijft en vrij blijft van ernstige ziekten en plagen. Door regelmatig te controleren en indien nodig actie te ondernemen, kunt u genieten van een prachtige, gezonde olijfboom in uw tuin.

Olijfbomen Verplaatsen: Tips en Instructies

Wanneer u besluit om uw olijfboom te verplaatsen, is het belangrijk om de juiste instructies en tips te volgen om ervoor te zorgen dat de boom geen overmatige stress ondervindt tijdens het verplaatsingsproces. Met de volgende stappen kunt u uw olijfboom succesvol verplaatsen naar een nieuwe locatie in uw tuin.

Stap 1: Timing

Het beste moment om uw olijfboom te verplaatsen is in de late herfst of vroege lente, wanneer de boom in rust is en er geen nieuwe groei plaatsvindt. Op dit moment is de boom minder vatbaar voor stress en heeft hij tijd om te herstellen voordat het groeiseizoen begint.

Stap 2: Voorbereiding

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u de nieuwe plantlocatie hebt voorbereid. Graaf een nieuw plantgat op de gewenste locatie, zorg ervoor dat het groot genoeg is om de wortels van de olijfboom comfortabel te huisvesten. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen.

Vergeet niet om ook voorbereidingen te treffen voor het verplaatsen zelf. Zorg ervoor dat u genoeg hulp heeft en de benodigde gereedschappen, zoals een schop, bij de hand heeft.

Stap 3: De Verplaatsing

Om de olijfboom te verplaatsen, graaft u voorzichtig een ruime cirkel rond de stam, waarbij u ervoor zorgt dat u de wortels niet beschadigt. Graaf geleidelijk onder de boom om de wortels bloot te leggen en til de boom voorzichtig op met behulp van de hulp die u heeft.

Plaats de boom vervolgens in het voorbereide plantgat op de nieuwe locatie. Zorg ervoor dat de boom waterpas staat en vul het gat op met aarde, stevig aandrukkend om luchtpockets te voorkomen. Geef de boom rijkelijk water om de grond te laten settelen en eventuele luchtbellen te verwijderen.

Stap 4: Nazorg

Na het verplaatsen van de olijfboom is het belangrijk om regelmatig water te geven in de eerste paar weken om de wortels te helpen herstellen en nieuwe groei te bevorderen. Wees echter voorzichtig om overbewatering te voorkomen, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de boom.

Daarnaast is het raadzaam om de boom te voorzien van een laag mulch rond de stam om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit zal de boom helpen bij het aanpassen aan zijn nieuwe omgeving en de nodige voedingsstoffen behouden.

Voorkomen van Stress

“Het verplaatsen van een olijfboom kan stressvol zijn voor de boom. Door de juiste stappen te volgen en zorgvuldig te werk te gaan, kunt u de stress minimaliseren en ervoor zorgen dat uw olijfboom gezond blijft.”

olijfboom verplaatsen

Olijfgaarden: Een Stukje Mediterrane Traditie

Olijfgaarden zijn niet alleen prachtige landschappen die doen denken aan de warme Mediterrane regio, maar ze hebben ook een diepe culturele en economische betekenis. In deze sectie zullen we de betoverende wereld van olijfgaarden verkennen en ontdekken waarom ze zo belangrijk zijn voor de Mediterrane traditie.

Olijfbomen worden al eeuwenlang geteeld in olijfgaarden en hun vruchten worden gebruikt voor zowel culinaire als cosmetische doeleinden. De Mediterrane regio staat bekend om zijn rijke olijfolieproductie, die wordt beschouwd als een van de beste ter wereld. Olijfgaarden bieden niet alleen een prachtig landschap, maar ook een duurzame bron van inkomsten en werkgelegenheid voor de lokale gemeenschappen.

De Teelt van Olijfbomen

Olijfbomen gedijen het beste in de warme en zonnige klimaten van de Mediterrane regio. Ze vereisen goed doorlatende grond en kunnen groeien in zowel vlakke gebieden als heuvels. De teelt van olijfbomen vergt geduld en vakmanschap, omdat de bomen pas na enkele jaren vruchten beginnen te dragen.

Traditioneel worden olijfbomen met de hand geoogst, waarbij de olijven zorgvuldig worden geplukt om de kwaliteit van de olijfolie te behouden. Moderne technologieën worden echter steeds vaker gebruikt om het oogstproces efficiënter te maken.

Het Belang van Olijfgaarden

Olijfgaarden hebben een onschatbare waarde voor de Mediterrane regio. Ze vormen niet alleen een belangrijk onderdeel van het lokale landschap, maar dragen ook bij aan de biodiversiteit en het behoud van de natuurlijke omgeving. Olijfbomen hebben diepe wortels die erosie helpen voorkomen en de bodemkwaliteit verbeteren.

Bovendien bieden olijfgaarden een habitat voor verschillende planten- en diersoorten, waardoor ze een belangrijke rol spelen in het behoud van de biodiversiteit. Ze zorgen voor schaduw en beschutting voor andere gewassen en beschermen het land tegen extreme weersomstandigheden zoals hitte, wind en regenval.

“Olijfgaarden zijn onlosmakelijk verbonden met de Mediterrane cultuur en traditie. Ze weerspiegelen de harmonie tussen de mens en de natuur, en bieden tegelijkertijd economische voordelen en een duurzame bron van inkomsten voor de gemeenschappen.”

Tabel 1: Economische Betekenis van Olijfgaarden

Onderwerp Belang
Werkgelegenheid Olijfgaarden bieden werkgelegenheid voor lokale gemeenschappen, vooral tijdens het oogstseizoen.
Inkomsten Olijfbomen leveren een belangrijke bron van inkomsten op door de productie van olijfolie en olijven.
Toerisme Olijfgaarden trekken toeristen aan die geïnteresseerd zijn in de cultuur en tradities van de Mediterrane regio.
Duurzaamheid Olijfgaarden dragen bij aan duurzame landbouwpraktijken en behoud van de biodiversiteit.

Olijfgaarden zijn dus niet alleen adembenemende landschappen, maar ook een integraal onderdeel van de Mediterrane cultuur en traditie. Ze weerspiegelen de harmonie tussen mens en natuur en bieden tegelijkertijd economische voordelen en een duurzame bron van inkomsten voor de gemeenschappen. Als u een stukje Mediterrane traditie in uw eigen tuin wilt brengen, overweeg dan om een prachtige olijfboom te planten.

Met een olijfboom kunt u genieten van de schoonheid van de Mediterrane streek en de vele voordelen die olijfgaarden bieden. Of u nu kiest voor een kleine olijfboom in een pot of een majestueuze boom voor uw tuin, Tuinflora biedt een ruime keuze aan prachtige olijfbomen van hoge kwaliteit.

Vind uw Droom Olijfboom bij Tuinflora

Als u op zoek bent naar de perfecte olijfboom voor uw mediterrane tuin, zoek dan niet verder. Bij Tuinflora vindt u een uitgebreid assortiment olijfbomen van hoge kwaliteit. Of u nu op zoek bent naar een jonge boom of een volgroeide boom, wij hebben de perfecte opties om aan uw wensen te voldoen.

Waarom zou u uw olijfbomen kopen bij Tuinflora? Allereerst bieden wij een breed scala aan olijfbomen, zodat u kunt kiezen uit verschillende soorten en maten. Of u nu een compacte boom wilt voor op uw patio of een imposante boom als blikvanger in uw tuin, wij hebben het allemaal.

Deskundig Advies

Daarnaast bieden wij u ook deskundig advies bij het kiezen en verzorgen van uw olijfboom. Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te adviseren over de beste verzorgingsmethoden. Wij weten alles over het kweken, snoeien, water geven en bemesten van olijfbomen, zodat u uw boom gezond en mooi kunt houden.

Bij Tuinflora streven we ernaar om de beste kwaliteit en service te bieden aan onze klanten. Wij zorgen ervoor dat uw olijfboom zorgvuldig wordt verpakt en verzonden, zodat hij in perfecte staat bij u aankomt. Daarnaast bieden wij ook een snelle levering, zodat u snel kunt genieten van uw nieuwe aanwinst.

Waar wacht u nog op? Kies vandaag nog uw droom olijfboom bij Tuinflora en creëer de perfecte mediterrane sfeer in uw tuin!

Start Vandaag nog met het Creëren van een Mediterrane Sfeer in uw Tuin

Wilt u een heerlijke mediterrane sfeer creëren in uw tuin? Dan is het kopen van een olijfboom bij Tuinflora de ideale keuze. Met een olijfboom kunt u genieten van de prachtige groene bladeren en karakteristieke uitstraling die zo kenmerkend zijn voor een mediterrane tuin. Daarnaast brengt een olijfboom ook nog vele voordelen met zich mee.

Zo zorgt een olijfboom niet alleen voor een sfeervolle uitstraling, maar draagt deze ook bij aan een gezonde leefomgeving. Olijfbomen hebben namelijk een luchtzuiverende werking en verhogen de luchtvochtigheid in uw tuin. Bovendien zijn olijfbomen ook relatief onderhoudsvriendelijk, waardoor ze perfect zijn voor zowel beginnende als ervaren tuinliefhebbers.

Bij Tuinflora vindt u een breed assortiment aan prachtige olijfbomen. Of u nu op zoek bent naar een kleine olijfboom voor op uw balkon of juist een imposante boom voor in uw tuin, bij Tuinflora vindt u altijd de perfecte olijfboom die bij uw wensen past. Neem vandaag nog een kijkje in ons assortiment en begin met het creëren van uw eigen mediterrane paradijs.

Tuincentrum123.nl
Logo