Groenlof / suikerij zaden zuckerhut | 8711441100359

Groenlof oftewel suikerbrood ‘Zuckerhut’ is een oud groente ras die nog geregeld geteeld word. Groenlof is een echte herfst / winter groente, die enige vorst kan verdragen. De groenlof is nou verwant aan witlof en andijvie. Groenlof is makkelijkere te kweken dan witlof.
Smaak:
Groenlof zit met zijn smaak een beetje tussen witlof en andijvie. Maar je kan wel zeggen dat deze aardig bitter is. De iets lelijkere buitenste bladeren van de krop haal je eraf en zo hou je een mooie krop over. Groenlof bevat veel goede voedingstoffen. Mocht je toch een iets mindere bittere smaak willen dan zou je de groenlof een tijdje in lauw water kunnen laten liggen, maar er zullen dan ook voedingsstoffen verloren gaan. 
Gebruik:
De groenlof Zuckerhut kan je gebruiken in knapperige winter salades en stamppotten.
Zaaien in de kas:
Zaaien in de kas kan vanaf mei. Zorg er wel voor dat de temperatuur rond de 16 – 18°C ligt. Zaai in rijtjes op 30 cm afstand van elkaar. Bedek de zaden met een dun laagje zaaigrond. Zodra de zaailingen groot genoeg zijn om te hanteren kunnen ze worden uitgedund of uitgeplant op een zonnige, bemeste plaats met goed waterdoorlatende grond.
Zaaien in de vollegrond:
Vanaf juni met een minimale temperatuur van 18°C kan je in de vollegrond gaan zaaien. Zorg ervoor dat wel gebeurt op een zonnige, bemeste plaats met goed waterdoorlatende grond. Bedek de zaden met een dun laagje zaaigrond. Hou ongeveer 30 cm ruimte aan zodat er mooie kroppen kunnen worden gevormd. Zorg dat de grond goed vochtig blijft en onkruidvrij. 
Oogsten:
Groenlof zuckerhut kan je oogsten vanaf augustus. Groenlof kan aardig lang goed blijven vanaf het moment van oogsten. Groenlof kan je bewaren als krop maar ook als het gesneden is in de koelkast.

EAN: 8711441100359

Opzoek naar de actuele prijs? Bekijk deze hier

Tuincentrum123.nl
Logo