Bosbes Vaccinium cor. Pink Lemonade struik 60 cm | 8717755062918

Deze ‘blauwe’ bes is allesbehalve blauw van kleur. Donker roze bessen sieren deze plant. Hij is dan ook wel bekend als de ‘roze bosbes’. Deze plant hoeft u niet enkel te houden voor de oogst, het gehele jaar is deze plant een absolute aanwinst. Het begint met de mooie witte klokvormige bloesem waarna de bessen van groen naar roze kleuren. In de herfst neemt het blad dan ook nog prachtige herfsttinten aan. Net als de blauwe bosbes zijn deze roze bosbessen heerlijk zoet van smaak.
Bosbes Vaccinium cor. Pink Lemonade struik:
Standplaats: zon / halfschaduw
Bloeitijd: mei
Pluktijd: juli / augustus
Snoeitijd: December / maart
Bestuiving zelfbestuivend
Hoogte: 60 cm
Winterhard: Ja
Voedingswaarde:
Bosbessen zijn niet alleen erg lekker, maar ook zeer gezond. Het zoete besje zit namelijk bomvol antioxidanten. Antioxidanten zijn belangrijke stoffen voor een gezonde stofwisseling van het lichaam en zijn in alle cellen aan te treffen. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die meer antioxidanten bevatten dan Bosbessen.
Anthocyanine, de stof die de bosbes zijn blauwe kleur geeft, blijkt ontstekingsremmend, anti- verouderend, cholesterolverlagend en beschermend tegen verschillende ziekten te werken. Bosbessen bevorderen ook nog de collageenproductie. Collageen is de natuurlijke stof die de huid elastisch en dus jong houdt. De Bosbes past uitstekend in deze tijd, waarin we allemaal een verantwoorde voedingskeuze willen maken.

EAN: 8717755062918

Opzoek naar de actuele prijs? Bekijk deze hier

Tuincentrum123.nl
Logo